PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie
Loading...
Wetenschap

Covid-19: van de foto naar de film

Onderstaand artikel van Leo is in juni 2021 gepubliceerd in Orthofyto. Je leest hier de inleiding, het volledige artikel is als pdf aan te schaffen en te downloaden via de website van Orthofyto (link onderaan deze pagina).

Loading...
Wetenschap

SARS-CoV-2; Mogelijke alternatieve virusreceptoren en pathofysiologische determinanten

Onderstaand artikel van Leo werd op 11 november jongstleden gepubliceerd in Medical Hypotheses. Je leest hier de inleiding, het volledige (Engelstalige) artikel is te lezen via de link onderaan.

Loading...
Wetenschap

Methyleringsroutes en SARS-CoV-2-longinfiltratie en celmembraan-virusfusie zijn beide onderhevig aan epigenetica

Onderstaand artikel van Leo werd op 26 mei jongstleden gepubliceerd op Frontiers in Cellular and Infection Biology. Je leest hier de inleiding, het volledige (Engelstalige) artikel is te lezen via de link onderaan.

Loading...
Wetenschap

SARS-CoV-2 en de rol van glycanen

De huidige pandemie Covid-19, veroorzaakt door SARS-CoV-2, slaat enorm om zich heen en het virus lijkt geen voorkeurs-gastmens te hebben. Een wat diepere blik op de epidemie laat echter een aantal belangrijke factoren zien. Mannen en ouderen boven de 70 in Europa en de VS, Afro-Amerikanen in de VS en mensen met metabole en immunologische comorbide ziekten zijn het meest getroffen.

Loading...
Wetenschap

Effecten van toediening van leucine bij sarcopenie

Het gebruik van suppletie met l-leucine kan enkele gunstige effecten hebben op sarcopenie en kan worden overwogen voor de behandeling van sarcopenie bij oudere personen.

Loading...
Wetenschap

Endocrinologie, de leer der hormonen

Endocrinologie neemt een prominente rol in binnen het functioneren van ieder levend organisme. Inclusief dat van de mens. Klassieke endocrinologische organen, allen gereguleerd via de hypothalamus- hypophyse-as, zijn essentieel. De schildklier, de bijnieren en de gonaden, en hun hormonen, beïnvloeden voortplanting, wakker worden, stresstolerantie en thermo-regulatie bij alle warmbloedige dieren (vogels, zoogdieren).

Loading...
Wetenschap

Klinische Psychoneuroimmunologie en muziek

Muzikanten moeten worden beschouwd als, op hoog niveau, presterende topsporters, die enorme eisen stellen op fysiek, emotioneel, mentaal, cognitief en sociaal vlak. De werklast van musici wordt beïnvloed door meerdere factoren.

Loading...
Wetenschap

De last van lymeborreliose

De ziekte van Lyme is wereldwijd een van de meest actieve pandemische zoönotische infecties. De veroorzakende spirocheet Borrelia burgdorferi sensu lato (Bb sl) treft mensen, honden en vogels via een tekenbeet.

Loading...
Wetenschap

Darm-Breinas en cognitie

Het serotonerge systeem is essentieel voor de emotionele activiteit en stoornissen van dit systeem zijn sterk geassocieerd met depressie en neurodegeneratie.

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker