SARS-CoV-2; Mogelijke alternatieve virusreceptoren
Wetenschap

SARS-CoV-2; Mogelijke alternatieve virusreceptoren en pathofysiologische determinanten

Onderstaand artikel van Leo werd op 11 november jongstleden gepubliceerd in Medical Hypotheses. Je leest hier de inleiding, het volledige (Engelstalige) artikel is te lezen via de link onderaan.

Loading...

Begrijpen hoe ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) epitheelcellen verjaagt en de longen infiltreert, evenals andere organen en weefsels, is essentieel voor het ontwikkelen van behandelingsstrategieën en vaccins tegen dit zeer besmettelijke virus. Een ander belangrijk doel is het volledig ophelderen van de mechanismen waarmee SARS-CoV-2 het aangeboren immuunsysteem omzeilt en een cytokinestorm induceert en de effecten ervan op de mortaliteit.

Momenteel wordt aangenomen dat SARS-CoV-2 aangeboren antivirale immuniteit ontwijkt, endocytose ondergaat en fuseert met het gastcelmembraan. Dit door gebruik te maken van ACE2-receptoren en het protease TMMPRSS2. Met cathepsine B/L als alternatieve protease, voor toegang tot de epitheelcellen van weefsels die kwetsbaar zijn voor de ontwikkeling van symptomen van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19).

Gastheermoleculen levensvatbare kandidaten voor gebruik als virusreceptoren

De opname van nieuwe en unieke bindingsplaatsen (O-gekoppelde glycanen) en het behouden en vergroten van effectieve bindingsplaatsen (N-gekoppelde glycanen) op het buitenmembraan van SARS-CoV-2 kunnen andere strategieën vertegenwoordigen in de menselijke gastheer. In dit artikel zal ik de mogelijkheid verklaren dat andere gastheermoleculen - suikermoleculen en de siaalzuren N-glycolylneuraminezuur, N-acetylneuraminezuur en hun derivaten, levensvatbare kandidaten zouden kunnen zijn voor gebruik als virusreceptoren door SARS-CoV-2 en/of dienen als determinanten voor de binding op ACE2 van SARS-CoV-2.

Lees hier de hele (Engelstalige) publicatie inclusief wetenschappelijke bronnen (gratis beschikbaar t/m 31-12-2020).


Deel dit artikel


Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker