PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie

Over Ons

PNI Europe is een internationaal wetenschappelijk instituut dat vanuit de klinische PNI en de evolutionaire geneeskunde onderzoekt hoe gezondheid op alle niveaus in stand kan worden gehouden en/of worden hersteld.

Loading...

Missie

Wij gaan uit van een moderne definitie van gezondheid (de capaciteit om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en zelfmanagement). Alle kennis die we verzamelen, verdelen en onderzoeken is op deze definitie gebaseerd.

Visie

Patiënten en cliënten worden steeds mondiger en 'experts' op het gebied van gezondheid en ziekte. Dit is een prachtige ontwikkeling, daar daarmee de persoon opnieuw controle krijgt over haar/zijn gezondheid en welzijn.

Voor artsen en therapeuten betekent dit vaak dat men niet in staat is om gefundeerd te antwoorden op patiëntvragen die niet tot de therapeut/arts haar 'specialistische' werkgebied behoren. Onze meta-disciplinaire klinische PNI is in staat om alle gezondheidsprofessionals de kennis te laten ontwikkelen om mensen integraal te kunnen begeleiden op zowel preventief als curatief gebied.

Klinische PNI is een harde wetenschap en kan beschouwd worden als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde.

PNI Europe

PNI Europe is in het leven geroepen om 32 jaar klinische PNI onder te brengen in een wetenschappelijk instituut dat zich 100% wijdt aan de klinische PNI.

Dr. Leo Pruimboom, de grondlegger van de klinische PNI en het universele gezondheidsconcept 'Intermittent Living', geeft leiding aan een groep docenten uit verschillende disciplines en met verschillende academische graden die allemaal klinisch PNI opgeleid zijn.

Leo is 32 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van het gedachtengoed op basis van de theoretische kennis die in de PNI in de USA langzamerhand werd geopenbaard. Een reis van 32 jaar met een hele nieuwe meta-discipline is natuurlijk geen reis over rozen geweest. Er moesten hindernissen genomen worden, obstakels uit de weg geruimd worden en de wetenschappelijke wereld moest aan ons wennen. Vandaag de dag is klinische PNI een wetenschap die geaccrediteerd wordt door verschillende universiteiten en vele beroepsverenigingen in Nederland. Verschillende landen hebben nu een vereniging voor kPNI en werken samen om van klinische PNI een officieel beroep te maken. Dat zal nog een tijdje duren, maar de weg wordt ervoor geopend.

PNI Europe maakt zich hard om alle mogelijke initiatieven te ondersteunen en succesvol te maken. PNI Europe is verder verantwoordelijk voor het onderzoeken, ontsluiten, interpreteren en vergemakkelijken van alles wat met klinische PNI en Intermittent Living te maken heeft. Dit verloopt van psychologische onderzoeken, via bewegings,- en voedingsonderzoeken tot en met de impact van verschillende prikkels en interventies op hormetische werkingsmechanismen binnen het menselijk lichaam en andere organismen.

PNI Europe is een wetenschappelijk instituut en heeft maar 1 echt groot doel;

Zoveel mogelijk mensen en organismen gezond houden en gezond maken, en altijd met het in stand houden van onze zo dierbare aarde.

We zijn nu aanwezig in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Argentinië, Turkije en Zwitserland. In 2020 gaan we naar Mexico en Portugal, om in 2021 een Internationale kPNI-opleiding aan te bieden voor alle mensen uit landen waar PNI Europe niet aanwezig is.

Van harte welkom bij ons instituut, PNI Europe.

Opleidingen Scientific board Neem contact op
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker