PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie

Klinische Psychoneuroimmunologie

mastertitel

Word participant van de master ‘propio’ van de Universidad Pontifice de Salamanca (UPSA), Spanje. Deze master is goedgekeurd door de Universiteit zelf en geeft je toestemming voor het voeren van de titel ‘Master in Klinische Psychoneuroimmunologie’.

Curriculum Locatie, data, prijzen en inschrijven

Download het stappenplan (PDF)

voor de opleiding klinische PNI en de master klinische PNI

Deze gids geeft richting aan de te volgen stappen en minimale voorwaarden voor vervolgstappen om de opleidingen succesvol te kunnen afronden. Elke stap staat voor een fase binnen de opleiding(en) en wordt gekenmerkt door vereisten waaraan de student of zijn resultaten moet voldoen.

Accreditatie

Klinische Psychoneuroimmunologie is als opleiding geaccepteerd door;

KTNO BATC NWP MBOG VBAG NVST
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Master van de Universiteit van Salamanca

Universidad Pontifice de Salamanca

Het + 1 jaar geeft na correcte afsluiting (zie examenprocedure) recht op de titel 'master in klinische PNI' van de Universiteit van Salamanca (Universidad Pontifice de Salamanca).

De master is in samenwerking met de wetenschappelijke commissie van PNI Europe ontwikkeld en wordt ook georganiseerd door PNI Europe in samenwerking met haar landelijke partners.

Recht op de mastertitel hebben de mensen die een HBO of Universitair diploma hebben van een gezondheidszorggerelateerde opleiding. In Nederland zijn dat fysiotherapeuten, verpleegkundigen, natuurgeneeskundigen, artsen, psychologen, diëtisten, HBO opgeleide osteopaten, ergotherapeuten, geneeskundig specialisten en sportwetenschappers.

Andere cursisten zijn welkom om dit plusjaar mee te maken, maar kunnen geen mastertitel ontvangen.

Loading...
Wij van PNI Europe zijn erg trots op deze grote academische stap en dit is opnieuw een teken dat de opleidingen van PNI Europe van hoge wetenschappelijke kwaliteit zijn.

Beschrijving van de master

Doelstelling

Het doel van de master is om je nog dieper mee te nemen in de wereld van de klinische PNI. Let wel, dit is geen theoretische master om wetenschapper te worden. Het is een master om je als therapeut op een hoger niveau te brengen en in de praktijk strikt wetenschappelijk te werken.

Toelatingseisen

Voor de mastertitel komen alleen mensen in aanmerking die een bachelor titel hebben of een afgesloten universitaire opleiding hebben gevolgd in een gezondsheidszorggerelateerde studie. Alle andere cursisten die PNI 1 en 2 gevolgd hebben zijn van harte welkom in het +1 jaar, maar kunnen geen mastertitel krijgen. Deze groep participanten kunnen dan wel hun kennis en praktische vaardigheden verbeteren en krijgen van de verschillende beroepsverenigingen extra studiepunten.

Duur van het +1 jaar, c.q. masterjaar

Het +1 masterjaar bedraagt 18 lesdagen opgedeeld in 6 modules van 3 lesdagen. Meestal zullen 6 modules van drie dagen per kalenderjaar aangeboden worden, al zijn uitzonderingen (versneld) mogelijk.

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt 220 uur per 18 lesdagen, waarvan 126 contacturen en 94 studie-uren.

Accreditatie

De opleiding is onder review om geaccrediteerd te worden door de beroepsverenigingen MBOG, KTNO, NWP, VNT en BBOW-APSO. (geen probleem is er al aangegeven)

Klassensterkte

Er wordt gestreefd naar een klassensterkte van 25 - 45 studenten.

Taal

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven.

Lesruimte

PNI Europe streeft naar een lesruimte die zich bevindt in een groen gebied. Natuur heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid en dat betekent dan ook dat de uren die men doorbrengt op een opleiding de gezondheid behoort te ondersteunen. Onderwijstools die gebruikt worden zijn powerpointpresentaties, active learning by learning opdrachten, een whiteboard en Kahoot-opdrachten. In Nederland en België wordt tevens een 'kPNI' lunch verzorgd.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal voor alle modules wordt in digitale vorm aangeboden. Daarnaast krijgen studenten een naslagwerk ter ondersteuning van iedere module. Er wordt overigens niet van de studenten verwacht dat zij het naslagwerk uit het hoofd leren; het is een naslagwerk. Daarvoor is de reikwijdte van de klinische PNI veel te groot. Het naslagwerk fungeert als een bodem voor alles wat tijdens de opleiding wordt behandeld. Het naslagwerk biedt, tezamen met het digitale lesmateriaal, een uitstekend medium om tijdens de zelfstudie de kPNI op zo’n hoog niveau te brengen dat je in staat bent om mensen in hun totaal te behandelen en ook, misschien nog belangrijker, in staat bent om je grenzen te kennen. Verder krijg je 5 wetenschappelijke artikelen per module aangeboden in een volgorde van belangrijkheid van 1 tot en met 5.

Website

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot het afgesloten gedeelte van de website van PNI Europe. Hier kun je de hand-outs en artikelen naar behoefte downloaden. Daarnaast is er een aula voor studenten (een digitale bibliotheek) en een interactief forum.

Examinering / afronden van de opleiding

De mastertitel wordt verkregen als het schriftelijk examen als voldoende wordt beoordeeld.

Ontwikkeling opleiding

PNI Europe en haar wetenschappelijke commissie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de +1 master opleiding; iedere drie maanden is er een commissie-overleg waardoor wij continu up to date blijven. De commissie bestaat uit Prof. Dr. Marion Raab, Prof. Dr. Frits Muskiet, Tom Fox, Daniel de la Serna, Itziar Hernandez en Dr. Leo Pruimboom.

Opleidende instantie

Alle onderdelen van de opleiding worden verzorgd door docenten van PNI Europe en/of door docenten van partners van PNI Europe op door PNI Europe geselecteerde locaties. De Universiteit is verantwoordelijk voor de uitreiking van de diploma’s. Tevens word je ‘weer’ student en krijg je een studentenkaart.

Kosten

De opleiding kost 3450 euro. Betaling kan geschieden in 1 keer of in 4 of 10 termijnen. Betaling geschiedt via creditcard of bankoverschrijving. Alle Nederlandse cursisten krijgen bij aanvang van de cursus het boek van Leo Pruimboom cadeau (per opleiding van 2 + 1 jaar natuurlijk maar één keer).

Om de mastertitel te mogen voeren na voltooing van het derde jaar brengen we per studiejaar een bedrag van €525 bij je in rekening. Deze kosten zijn vereist voor inschrijving bij de universiteit van Salamanca. Je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Daarnaast wordt voor de uitgifte van je masterdiploma een eenmalig bedrag van €250 in rekening gebracht (t.b.v. de universiteit).

Betalingstabel
SubtotaalTotaal
1 termijn€3450,-€3450,-*
4 termijnen€862,50€3450,-*
10 termijnen€345,-€3450,-*Bedragen zijn inclusief inschrijvingskosten.
Er wordt geen BTW gerekend.
De termijnen worden per maand geïncasseerd.

Universiteits-betaling

15% van €3450,- = €517,50 (aparte rekening PNI Europe)
Uitgifte van titel: €230,- (direct aan universiteit)

Annuleringsvoorwaarden

Zie algemene leveringsvoorwaarden

Lesuren

De lessen worden per lesdag volgens dit schema gegeven:

TijdslotActiviteit
09:00 - 11:00Theorie en/of praktijk
11:00 - 11:15Koffiepauze
11:15 - 12:30Theorie en/of praktijk
12:30 - 13:30Lunchpauze
13:30 - 15:00Theorie en/of praktijk
15:00 - 15:15Koffiepauze
15:15 - 17:00Theorie en/of praktijk
17:00 - 17:15Knowledge test
17:15 - 17:30Vragen en opmerkingen


Opmerkingen:

1) De lessen (sessies) worden elke 30 minuten onderbroken voor een sitting break. Studenten maken van deze break gebruik om te voorkomen dat zij door te lang en teveel zitten, een sedentary syndroom krijgen.

2) De lesstructuur en didactische concepten zijn totaal aangepast aan de moderne manier van lesgeven op zowel academisch als particulier onderwijsniveau. Onze docenten zijn allemaal opgeleid door gerenommeerde didactici uit meerdere landen. Active learning, learning by doing en praktische cases zijn onderdeel van iedere module, zolang het geïndiceerd is deze technieken te gebruiken.

3) Studenten worden gestimuleerd om actief met alle oefeningen mee te doen. Dit leidt normaliter tot een versnelde omzetting van theorie naar praktijk.

Veelgestelde vragen

Curriculums en praktische informatie

Klik hieronder voor de inhoud van de masteropleiding en praktische informatie over locaties, data en inschrijfmogelijkheden.

inschrijven Curriculum Locatie, data en prijzen

Download het stappenplan (PDF)

voor de opleiding klinische PNI en de master klinische PNI

Deze gids geeft richting aan de te volgen stappen en minimale voorwaarden voor vervolgstappen om de opleidingen succesvol te kunnen afronden. Elke stap staat voor een fase binnen de opleiding(en) en wordt gekenmerkt door vereisten waaraan de student of zijn resultaten moet voldoen.

We live in the best of all possible worlds.

Gottfried Wilhelm Leibniz (1646 – 1716)

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Gratis Webinar

De beste sporter(s) nog beter maken

Loading...
Ontdek hoe je het Emotional Motor System (EMS) van je lichaam inzet om tot betere prestaties te komen.

Het EMS zorgt voor remming, want we zijn geremde organismes; we zijn geremd in alles. In de groei, in het gebruik van onze spieren, in het gebruik van de nieren. Die remming is er zodat je reserves houdt. Wat nu als je die reserves wil aanspreken, om tot betere prestaties te komen? We moeten leren om het EMS te gebruiken op de momenten dat we het nodig hebben. Dat kan je trainen, via externe en via interne prikkels. En dát is de manier waarop je de beste nóg beter kan maken.

Op 18 mei, tijdens de 1 uur durende gratis webinar vertellen Dr. Leo Pruimboom, Wouter Vanhuysse en Thomas Dhavé hoe je kPNI kan inzetten om betere (sport)resultaten te bereiken.

- 18 mei van 20.30 tot 21:30 uur
- gratis webinar (via Zoom)
- terugkijklink alleen voor deelnemers

Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Met slechts een beperkt aantal plekken, dus schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker