Online opleiding inleiding tot de klinische PNI

Inleiding tot de klinische Psychoneuroimmunologie

interactieve online e-learning (voor)opleiding

Met deze opleiding krijg je fundamenteel inzicht in de basis van complexe werkingsmechanismen en hoe alle lichamelijke systemen met elkaar verbonden zijn. Biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toegepast volgens de klinische PNI. Een ideale introductie en inleiding als je wil starten met kPNI1.

Loading...

Alleen vanuit die benadering kunnen we de grote gezondheidsvraagstukken van onze tijd aanpakken. Als klinisch PNI-therapeut heb je daarom kennis van psychologie, neurologie en immunologie nodig. Maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen.

Door deze brede integratieve benadering is de PNI-behandeling persoonlijk en effectief en sluit optimaal aan bij de eigen medische achtergrond van jouw patiënten.

Deze opleiding behandelt de thema’s: - Voeding als medicijn; nutrigenetics en nutrigenomics. - Kwantumfysica, bewustzijn en klinische PNI; mythologie versus wetenschap. - Medische fysiologie en biochemie (op de mens toegepaste biochemie). - De biologie van het bioritme, timing van voedsel, beweging en gedrag.

Biology is nothing without evolution and medicine is nothing without biology.

Theodosius Dobzhansky

Beschrijving van de opleiding

Doelstelling

Het doel van de Inleiding tot de klinische PNI is een gedegen vooropleiding te bieden voor therapeuten en artsen die de opleiding kPNI 1 willen gaan volgen. Daarnaast biedt het een verdieping in kennis over de biochemie en biologie van voeding aan afgestudeerde kPNI-therapeuten, artsen of studenten in opleiding.

Vorm

Om studenten op elk gewenst moment en op eigen tempo deze opleiding te laten volgen is gekozen voor een online e-learning variant. Deze bestaat uit 6 educatieve video's (12 uur totaal) waarin het curriculum behandeld wordt. Bij inschrijving krijgt de student toegang tot een eigen beveiligde online omgeving waar de video's gedurende 3 maanden onbeperkt te bekijken zijn.

Toelatingseisen

Voor deelname aan de opleiding wordt een afgeronde medische of paramedische opleiding geadviseerd. Zoals een afgeronde opleiding medische basiskennis op hbo-niveau of medische basisvakken plus een opleiding tot orthomoleculair therapeut. Ook gedegen kennis van sportwetenschappen, een erkende opleiding tot personal trainer of een opleiding osteopathie kunnen als basis dienen.

Duur van de opleiding

De totale opleidingsduur is 12 uur, verdeeld over 6 video's.

Studiebelasting

De studiebelasting is 12 uur.

Accreditatie

6 ECTS (in aanvraag)

Taal

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een pdf met alle lesstof per video.

Opzet van de lessen

De lesstructuur en didactische concepten zijn totaal aangepast aan de moderne manier van lesgeven op zowel academisch als particulier onderwijsniveau. Onze docenten zijn allemaal opgeleid door gerenommeerde didactici uit meerdere landen.

Active learning, learning by doing en praktische cases zijn onderdeel van de lesmethode, zolang het geïndiceerd is deze technieken te gebruiken. Studenten worden gestimuleerd om actief met alle oefeningen mee te doen. Dit leidt normaliter tot een versnelde omzetting van theorie naar praktijk.

Docenten

Dr. Leo Pruimboom.

Examinering/afronden van de opleiding

Deze opleiding kent geen examen. Wel ontvangt iedere student een bewijs van deelname.

Opleidende instantie

Alle onderdelen van de opleiding worden verzorgd door docenten van PNI Europe en/of door docenten van partners van PNI Europe op door PNI Europe geselecteerde locaties.

Data

Na inschrijving kan de student direct starten. De video's zijn gedurende 3 maanden beschikbaar en kunnen in eigen tempo worden bekeken.

Kosten

De opleiding kost €365*.

*Er wordt geen btw in rekening gebracht.

Annuleringsvoorwaarden

Zie algemene leveringsvoorwaarden.

Inschrijven

Interactieve online e-learning opleiding 'Inleiding tot de kPNI' - €365

En ontdek hoe je biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toepast volgens de klinische Psychoneuroimmunologie.

Meer informatie?

Privacyvoorwaarden *

Programma

VideoCurriculum
1Inleiding; leerdoelen, verwachtingen en samenvatting van wat er gaat komen
1Nutrigenomics en nutrigenetics. Voeding, beweging, timing, gedrag

2

Voeding binnen een medisch model
2Voeding als medicijn

3

Medische fysiologie en biochemie 1: Hoe werken enzymen eigenlijk? Klinische chemische waardes; waar of niet waar? De functie van receptoren.

3

Medische fysiologie en biochemie 2: Hormonen.

4

Medische fysiologie en biochemie 3: Transmitters

4

Medische fysiologie en biochemie 4: Systeemgeneeskunde
5Systeemgeneeskunde; op weg naar de klinische PNI
5Quantum physica; inleiding en toepasbaarheid?
5Systeemgeneeskunde; wat is homeostatisch geregeld en wat niet. Het in kaart brengen van onafhankelijke risicofactoren
5Wat is dan 'normaal'; jodium, omega 3-vetzuren, selenium, fructose, Neu5Gc, natrium, beweging, liefde, spiritualiteit?
6It’s all about energy
6De verandering is de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil
6Klinische PNI; een patiëntencasus
Module 1 - Nutrigenomics en Nutrigenetics (2:10)

Deze module start met een korte inleiding over de klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI) in het algemeen. Daarna vertelt Dr. Leo Pruimboom over de rol van voeding, beweging en ritmes binnen het totaalconcept van gezondheid van de homo sapiens. Wie zijn we? Hoe bewegen we? Hoe voeden we ons? En hoe gedragen we ons?

Aan de hand van de wetenschap van nutrigenomics en nutrigenetics onderwijst Leo over de impact van voeding, gedrag en beweging op geïsoleerde genen. Zodat we in ieder geval weer zoveel mogelijk 'mens' worden.

Module 2 - Voeding als medicijn (2:17)

Voeding is één van de belangrijkste onderdelen van wat geneeskunde zou moeten zijn. Het wordt al duizenden jaren gezien als medicijn. Je vergroot er je weerstand mee, verbetert je gezondheid én verhoogt je IQ. In deze module gaat Leo in op zowel het effect van verschillende soorten voeding en voedingsstoffen, als op het effect van maaltijdfrequentie.

Ook de optimale tijden om te eten komen aan bod, met speciale aandacht voor intermittent fasting. Ontdek waarom ziekte gelijk staat aan een lekke barrière en wat de impact is van de omgeving op onze genen.

Module 3 - Van enzymen naar hormonen (2:26)

Energieverdeling is de drijvende kracht achter de evolutie en dat is mogelijk gemaakt door enzymen. In deze module leer je alles over het belang van enzymatische activiteit. En hoe dat positief te beïnvloeden is met beweging, voeding en gedragsverandering.

Leo vertelt over de neuronale en humorale verbindingen en over de enorme invloed van hormonen op ons gedrag, ons brein, het immuunsysteem en onze flexibiliteit.

Module 4 - Neurotransmitters en systeemgeneeskunde (2:13)

Welke rol hebben neurotransmitters in het communicatieve proces tussen de hersenen, het immuunsysteem, de maatschappij en de genen? En wat is het effect van stress op het immuunsysteem? Je leert hoe je de functie van transmitters beïnvloedt met beweging, voeding en gedragsverandering. En waarom en hoe je mensen met meerdere symptomen vrijwel altijd systemisch behandelt.

Leo vertelt over controle over het autonome zenuwstelstel en staat stil bij intermittent living. En ook bij de noodzaak om door pandemieën, de mens en de interacties te komen tot complete integrale geneeskunde.

Module 5 - Kwantummechanica en systeemgeneeskunde (2:08)

Systeemgeneeskunde wordt een must om mensen met chronische ziektebeelden te behandelen. In deze module leer je waarom kwantummechanica en systeemgeneeskunde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kwantummechanica is een wetenschap die in relatie tot biologie nog in de kinderschoenen staat. Desondanks weten we dat er belangrijke biologische processen zijn waarbij kwantumfysica een grote rol speelt.

Je leert alles over het ontstaan van leven en homo sapiens en wat dat betekent voor waar de wetenschap nu staat en hoe deze evolueert. Ook vertelt Leo meer over Intermittent Living als systeembehandeling.

Module 6 - It's all about energy (2:06)

In deze laatste module gaat Leo heel diep in op energie. Want herstel van de energieverdeling is doel nummer 1 voor elke patiënt met een chronische aandoening. Echt alles draait om energie. De evolutie gaat over energie. De belangrijkste wetmatigheid binnen geneeskunde is de manier waarop energie verdeeld hoort te worden binnen een organisme en tussen organismes. Je leert hoe je die energieverdeling weer kan reguleren.

Het concept Intermittent Living wordt in deze module nog uitgebreider behandeld, inclusief de toepasbaarheid in de praktijk.

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.

Dr. Leo Pruimboom

Inschrijven

Interactieve online e-learning opleiding 'Inleiding tot de kPNI' - €365

En ontdek hoe je biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toepast volgens de klinische Psychoneuroimmunologie.

Meer informatie?

Privacyvoorwaarden *
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Met slechts een beperkt aantal plekken, dus schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker