Online opleiding inleiding tot de klinische PNI

Inleiding tot de klinische Psychoneuroimmunologie

Online e-learning (voor)opleiding

Met deze opleiding krijg je fundamenteel inzicht in de basis van complexe werkingsmechanismen en hoe alle lichamelijke systemen met elkaar verbonden zijn. Biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toegepast volgens de klinische PNI. Een ideale introductie en inleiding als je wil starten met PNI 1.

De 'Inleiding tot de kPNI' wordt geaccepteerd als vooropleiding voor de 3-jarige kPNI opleiding i.c.m. minimaal Medische Basiskennis 40ECTS volgens de PLATO norm.

Loading...

Een fundamenteel inzicht in de basis van complexe werkingsmechanismen. Alleen vanuit die benadering kunnen we de grote gezondheidsvraagstukken van onze tijd aanpakken. Als klinisch PNI-therapeut heb je daarom kennis van psychologie, neurologie en immunologie nodig. Maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen.

Door deze brede integratieve benadering is de PNI-behandeling persoonlijk en effectief en sluit optimaal aan bij de eigen medische achtergrond van jouw patiënten.

Deze opleiding behandelt de thema’s: - Voeding als medicijn; nutrigenetics en nutrigenomics. - Kwantumfysica, bewustzijn en klinische PNI; mythologie versus wetenschap. - Medische fysiologie en biochemie (op de mens toegepaste biochemie). - De biologie van het bioritme, timing van voedsel, beweging en gedrag.

Biology is nothing without evolution and medicine is nothing without biology.

Theodosius Dobzhansky

Beschrijving van de opleiding

Doelstelling

Het doel van de Inleiding tot de klinische PNI is een gedegen vooropleiding te bieden voor therapeuten en artsen die de opleiding kPNI 1 willen gaan volgen. Daarnaast biedt het een verdieping in kennis over de biochemie en biologie van voeding aan afgestudeerde kPNI-therapeuten, artsen of studenten in opleiding.

Vorm

Om studenten op elk gewenst moment en op eigen tempo deze opleiding te laten volgen is gekozen voor een online e-learning variant. Deze bestaat uit 6 educatieve video's (12 uur totaal) waarin het curriculum behandeld wordt. Bij inschrijving krijgt de student toegang tot een eigen beveiligde online omgeving waar de video's gedurende 3 maanden onbeperkt te bekijken zijn.

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding.

Duur van de opleiding

De totale opleidingsduur is 12 uur verdeeld over 6 modules (per module 1 video van zo'n 2 uur).

Studiebelasting

De studiebelasting is 12 uur aan videomateriaal. Bij elke module is een presentatie in PDF beschikbaar en de wetenschappelijke artikelen. De studiebelasting van de artikelen is gemiddeld 7 pagina's per uur.

Accreditatie

11 ECTS

Taal

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit (per module) 1 video van zo'n 2 uur, een presentatie in PDF en +- 40 wetenschappelijke artikelen.

Docent

Dr. Leo Pruimboom.

Examinering/afronden van de opleiding

Deze opleiding kent een examen (24 multiple-choice vragen). Indien je geen examen wilt doen krijg je een bewijs van deelname.

Opleidende instantie

Alle onderdelen van de opleiding worden verzorgd door docent(en) van PNI Europe en/of door docenten van partners van PNI Europe.

Data

Na inschrijving kan de student direct starten. De video's zijn gedurende 3 maanden beschikbaar en kunnen in eigen tempo worden bekeken.

Kosten

De opleiding kost €365*.

*Er wordt geen btw in rekening gebracht.

Annuleringsvoorwaarden

Zie algemene leveringsvoorwaarden.

Inschrijven

Online e-learning opleiding 'Inleiding tot de kPNI' - €365

En ontdek hoe je biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toepast volgens de klinische Psychoneuroimmunologie.

Meer informatie?

Privacyvoorwaarden *

Programma

VideoCurriculum
1Inleiding; leerdoelen, verwachtingen en samenvatting van wat er gaat komen
1Nutrigenomics en nutrigenetics. Voeding, beweging, timing, gedrag

2

Voeding binnen een medisch model
2Voeding als medicijn

3

Medische fysiologie en biochemie 1: Hoe werken enzymen eigenlijk? Klinische chemische waardes; waar of niet waar? De functie van receptoren.

3

Medische fysiologie en biochemie 2: Hormonen.

4

Medische fysiologie en biochemie 3: Transmitters

4

Medische fysiologie en biochemie 4: Systeemgeneeskunde
5Systeemgeneeskunde; op weg naar de klinische PNI
5Quantum physica; inleiding en toepasbaarheid?
5Systeemgeneeskunde; wat is homeostatisch geregeld en wat niet. Het in kaart brengen van onafhankelijke risicofactoren
5Wat is dan 'normaal'; jodium, omega 3-vetzuren, selenium, fructose, Neu5Gc, natrium, beweging, liefde, spiritualiteit?
6It’s all about energy
6De verandering is de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil
6Klinische PNI; een patiëntencasus
Module 1 - Nutrigenomics en Nutrigenetics (2:10)

Deze module start met een korte inleiding over de klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI) in het algemeen. Daarna vertelt Dr. Leo Pruimboom over de rol van voeding, beweging en ritmes binnen het totaalconcept van gezondheid van de homo sapiens. Wie zijn we? Hoe bewegen we? Hoe voeden we ons? En hoe gedragen we ons?

Aan de hand van de wetenschap van nutrigenomics en nutrigenetics onderwijst Leo over de impact van voeding, gedrag en beweging op geïsoleerde genen. Zodat we in ieder geval weer zoveel mogelijk 'mens' worden.

Module 2 - Voeding als medicijn (2:17)

Voeding is één van de belangrijkste onderdelen van wat geneeskunde zou moeten zijn. Het wordt al duizenden jaren gezien als medicijn. Je vergroot er je weerstand mee, verbetert je gezondheid én verhoogt je IQ. In deze module gaat Leo in op zowel het effect van verschillende soorten voeding en voedingsstoffen, als op het effect van maaltijdfrequentie.

Ook de optimale tijden om te eten komen aan bod, met speciale aandacht voor intermittent fasting. Ontdek waarom ziekte gelijk staat aan een lekke barrière en wat de impact is van de omgeving op onze genen.

Module 3 - Van enzymen naar hormonen (2:26)

Energieverdeling is de drijvende kracht achter de evolutie en dat is mogelijk gemaakt door enzymen. In deze module leer je alles over het belang van enzymatische activiteit. En hoe dat positief te beïnvloeden is met beweging, voeding en gedragsverandering.

Leo vertelt over de neuronale en humorale verbindingen en over de enorme invloed van hormonen op ons gedrag, ons brein, het immuunsysteem en onze flexibiliteit.

Module 4 - Neurotransmitters en systeemgeneeskunde (2:13)

Welke rol hebben neurotransmitters in het communicatieve proces tussen de hersenen, het immuunsysteem, de maatschappij en de genen? En wat is het effect van stress op het immuunsysteem? Je leert hoe je de functie van transmitters beïnvloedt met beweging, voeding en gedragsverandering. En waarom en hoe je mensen met meerdere symptomen vrijwel altijd systemisch behandelt.

Leo vertelt over controle over het autonome zenuwstelstel en staat stil bij intermittent living. En ook bij de noodzaak om door pandemieën, de mens en de interacties te komen tot complete integrale geneeskunde.

Module 5 - Kwantummechanica en systeemgeneeskunde (2:08)

Systeemgeneeskunde wordt een must om mensen met chronische ziektebeelden te behandelen. In deze module leer je waarom kwantummechanica en systeemgeneeskunde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kwantummechanica is een wetenschap die in relatie tot biologie nog in de kinderschoenen staat. Desondanks weten we dat er belangrijke biologische processen zijn waarbij kwantumfysica een grote rol speelt.

Je leert alles over het ontstaan van leven en homo sapiens en wat dat betekent voor waar de wetenschap nu staat en hoe deze evolueert. Ook vertelt Leo meer over Intermittent Living als systeembehandeling.

Module 6 - It's all about energy (2:06)

In deze laatste module gaat Leo heel diep in op energie. Want herstel van de energieverdeling is doel nummer 1 voor elke patiënt met een chronische aandoening. Echt alles draait om energie. De evolutie gaat over energie. De belangrijkste wetmatigheid binnen geneeskunde is de manier waarop energie verdeeld hoort te worden binnen een organisme en tussen organismes. Je leert hoe je die energieverdeling weer kan reguleren.

Het concept Intermittent Living wordt in deze module nog uitgebreider behandeld, inclusief de toepasbaarheid in de praktijk.

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.

Dr. Leo Pruimboom

Inschrijven

Online e-learning opleiding 'Inleiding tot de kPNI' - €365

En ontdek hoe je biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toepast volgens de klinische Psychoneuroimmunologie.

Meer informatie?

Privacyvoorwaarden *
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Nieuwe 2-daagse opleiding

PNI & Sport

Loading...
Over succesvol zijn met zowel individuele als teamsporters. Blessurepreventie/behandeling en psycho-neuro-endocrino-socio-metabolo-immunologische factoren in de diepte en in de breedte.

Wist u dat er een topsport-microbioom bestaat? Wist u dat de hersenen maar twee opdrachten tegelijk kan uitvoeren tijdens een wedstrijd? Kom naar deze nieuwe 2-daagse opleiding Sport & PNI.

- 4 & 5 oktober 2021
- Antwerpen, België of via livestream.
- Door Dr. Leo Pruimboom

Gratis Webinar

De beste sporter(s) nog beter maken

Loading...
Ontdek hoe je het Emotional Motor System (EMS) van je lichaam inzet om tot betere prestaties te komen.

Het EMS zorgt voor remming, want we zijn geremde organismes; we zijn geremd in alles. In de groei, in het gebruik van onze spieren, in het gebruik van de nieren. Die remming is er zodat je reserves houdt. Wat nu als je die reserves wil aanspreken, om tot betere prestaties te komen? We moeten leren om het EMS te gebruiken op de momenten dat we het nodig hebben. Dat kan je trainen, via externe en via interne prikkels. En dát is de manier waarop je de beste nóg beter kan maken.

Op 18 mei, tijdens de 1 uur durende gratis webinar vertellen Dr. Leo Pruimboom, Wouter Vanhuysse en Thomas Dhavé hoe je kPNI kan inzetten om betere (sport)resultaten te bereiken.

- 18 mei van 20.30 tot 21:30 uur
- gratis webinar (via Zoom)
- terugkijklink alleen voor deelnemers

Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker