PNI Europe | founders van Klinische Psychoneuroimmunologie

Opleidingen

Onze opleidingen worden ontwikkeld door een groep zeer gerenommeerde wetenschappers uit verschillende landen, die zelf allemaal als arts/therapeut werken met klinische PNI en het Intermittent Living Concept.

Docenten Klinische Psychoneuroimmunologie Intermittent Living Coach

Deze constructie zorgt ervoor dat de opleidingen wetenschappelijk sterk zijn en je tegelijkertijd klaar stomen voor de praktische toepassing van het geleerde.

Het feit dat we aanwezig zijn in verschillende landen en continenten maakt dat onze docenten continu bijleren op het niveau van cultuur en maatschappij. Deze kennis wordt daarna opnieuw vertaald in toepasbare PNI binnen de opleidingen, waardoor we continu up to date en aangepast aan het heden blijven.

We kunnen bijvoorbeeld niet meer voorbij gaan aan de klimaatverandering en de impact op de gezondheid van de mens, het dier, de planten en de hele aarde op zich. PNI Europe hoort daarom ook 'sustainable' te functioneren.

Loading...
PNI Europe functioneert ‘sustainable'.

Een aantal voorbeelden daarvan zijn dat we eigenlijk niets meer willen printen, waar mogelijk leslocaties zoeken in de natuur en samenwerken met kleine locaties waar we gezamenlijk kunnen zorgen voor natuurbescherming (b.v. opletten op gebruik van plastic). Ook de interventies die we ontwikkelen behoren met deze filosofie overeen te komen. Daar waar mogelijk worden dan ook vooral (maar niet alleen) natuurlijke interventies aangeboden, variërend van leefstijlgeneeskunde, via deep learning technieken (dat vervuilt zeker niet) tot en met het gebruik van neurotraining.

We kunnen niet meer voorbij gaan aan de klimaatverandering en de impact op de gezondheid van de mens, het dier, de planten en de hele aarde op zich.

Inleiding in de kPNI

4-daagse opleiding €757

Ontdek de basis van complexe werkingsmechanismen en hoe alle lichamelijke systemen met elkaar verbonden zijn.

Dr. Leo Pruimboom en Tom Fox leren je in 4 dagen de basis van de klinische Psychoneuroimmunologie. Krijg inzicht in de thema’s:

  • Voeding als medicijn
  • Kwantumfysica en bewustzijn
  • Medische fysiologie en biochemie
  • Biologie van het bioritme en timing van voedsel
  • Beweging en gedrag
2 + 1 jarige opleiding

Klinische Psychoneuroimmunologie

Klinische PNI is nu een opleiding van twee jaar met een derde jaar waar een mastertitel van de Universiteit van Salamanca aan hangt. Deze stap is geweldig met betrekking tot onze academische ambities en het verder groot maken van klinische PNI wereldwijd.

Vanaf module 1 word je opgeleid om direct aan de slag te gaan met het kunnen identificeren en beïnvloeden van de twee centrale mechanismen die achter chronische ziekte steken; lekke barrières en laaggradige ontsteking.

Loading...
Evolutionaire biologie, antropologie en systeem geneeskunde

Verder zijn alle opleidingen van PNI Europe gebaseerd op evolutionaire biologie, antropologie en systeemgeneeskunde. Systeemgeneeskunde gaat uit van werkingsmechanismen en gebruikt symptoomkennis als een werktuig om verstoorde werkingsmechanismen in kaart te brengen.

Klinische PNI is daarmee haar tijd ver vooruit; terwijl systeemgeneeskunde nog in haar kinderjaren is, is klinische PNI al 32 jaar 'oud'. 32 jaar ontwikkeling op systemisch gebied heeft ervoor gezorgd dat we een 'diagnosekast' en een 'interventiekast' hebben kunnen ontwikkelen waarin 64 werkingsmechanismen verwerkt zijn. Deze twee 'kasten met 64 laden' zijn dan ook de rode lijn van alle PNI opleidingen.

Accreditatie

Klinische Psychoneuroimmunologie is als opleiding geaccepteerd door;

KTNO BATC NWP MBOG VBAG
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Kortdurende opleiding

Intermittent Living Coach

Hét universele concept voor gezondheid.

De opleiding Intermittent Living Coach is een kortdurende opleiding voor alle mensen die willen werken met leefstijlgeneeskunde die werkt en met een hoge therapietrouw.

Juist dat laatste feit is essentieel om succes te hebben met leefstijlgeneeskunde.

In korte tijd grote veranderingen

Intermittent Living is veel meer dan het veranderen van het voedingspatroon en een bewegingsplan. Het is het toepassen van bepaalde 'prikkelende' stimuli die in korte tijd grote veranderingen op metabool en immunologisch teweeg brengen.

Door het feit dat men dit niet iedere dag hoeft te doen maar juist intermitterend zorgt ervoor dat cliënten/patiënten het veel langer volhouden.

Tijdens de opleiding leef je intermitterend om zelf waar te nemen wat dit proces met je doet. Daarmee ben je niet alleen een Intermittent Living Coach, maar ook een Intermittent Living expert door eigen ervaring.

Intermittent Living is veel meer dan het veranderen van het voedingspatroon en een bewegingsplan.
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Met slechts een beperkt aantal plekken, dus schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker