PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie

Intermittent Living Coach

Een opleiding van 48 uur verdeeld over 6 dagen.

The use of ancestral challenges as a vaccine against the damaging effects of modern life.

Curriculum Locaties, data en inschrijven

Het Intermittent Living concept

Het Intermittent Living Concept is gedurende 8 jaar ontwikkeld met behulp van twee basisonderzoeken; 'The study of origin' en 'Intermittent Living'. In totaal zijn 201 mensen onderzocht waaronder gezonde personen, zittende mensen, topsporters en mensen met verschillende ziektebeelden. De resultaten van onze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en de grondlegger van dit concept, Dr. Leo Pruimboom, is erop gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen.

Het concept is gebaseerd op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia (CO2-therapie), medicinale hypoxie (lage O2-therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast worden combinaties van secundaire plantenstoffen gebruikt om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

Hormese staat voor 'wat je niet doodt, maakt je sterker'. Een oude volkswijsheid die nu gelukkig beschouwd wordt als wetenschappelijk bewezen en waarvoor een eigen geïndexeerd tijdschrift bestaat 'Dose Response'.

Wat je niet doodt, maakt je sterker.
Loading...

Centraal binnen het Intermittent Living Concept staat de rol van een uniek werkingsmechanisme met directe invloed op 270 genen en de meeste vitale processen in het lichaam van zo goed als alle organismen. Het Intermittent Living Concept zelf behoort tot de moderne manier van ziekteverklaring met de naam systeemgeneeskunde.

Net zoals in de kPNI staat niet het symptoom centraal, maar de ‘black box’ of ‘film’ die geleid heeft tot ziekte. Dit wordt op haar beurt het 'diseasome' (Nederlands 'ziekteoom') genoemd (analoog aan bijvoorbeeld het genoom). De belangrijkste stof binnen het 'ziekteoom' is Nuclear factor – erythroid 2 p45 – related factor (nrf2). Een transcriptiefactor (stof die genactiviteit beïnvloedt) met invloed op meer dan 250 genen en zelf hormetisch.

Dit betekent dat de activiteit van nrf2 niet te hoog en niet te laag behoort te zijn. Dit is precies wat je leert; hoe kunnen we de activiteit van nrf2 zo beïnvloeden dat het beschermt (care) of heelt (cure) en geen negatieve effecten achterlaat.

The use of ancestral challenges as a vaccine against the damaging effects of modern life.

Het probleem

Het moderne leven is vol met stressfactoren die voor Homo sapiens nieuw zijn. Zo nieuw op het platform van de evolutie dat het niet eens als een druppel gezien kan worden. Vele stressfactoren vallen buiten de invloedssfeer van het individu. Voorbeelden zijn luchtvervuiling, lichtvervuiling en alle nanopartikels en plastic in voeding. Natuurlijk moeten we er met zijn allen voor zorgen dat de aarde beschermd wordt tegen al deze natuuraanslagen; desalniettemin hebben wij en onze kinderen er nu last van.

De oplossing

Beter ontgiften, anti-ontstekingswegen aanboren, metabool optimaal functioneren, herstel van besluitvorming en dat via activatie van 230 genen en hun producten door intermitterend te leven.

Voordelen

Voor een Intermittent Living Coach

 • Optimaal gebruik maken van bekende evolutionaire prikkels om de mens te beschermen tegen de negatieve effecten het moderne leven.
 • Het hebben van een optimaal model voor het herstel en behoud van gezondheid.
 • Het hebben van protocollen die individueel, maar ook in groepsverband kunnen worden omgezet.
 • Mogelijk gebruik maken van een franchise model.
International Institute for Intermittent Living

Het International Institute for Intermittent Living (en clinical PNI) heeft een franchise model ontwikkeld gebaseerd op het gebruik van hormetische prikkels.

Meer informatie over het franchise model

Intermitterend leven, intern

Eenmaal 6 dagen of tweemaal 3 dagen

Je slaapt in een hotel om gezamenlijk, op een praktische manier, het Intermittent Living Concept eigen te maken.

Je ziet dat we twee opleidingsformaten hebben. Een optie is 6 dagen achter elkaar en de tweede optie is tweemaal 3 dagen. Let wel op; beide opleidingen zijn intern en dat betekent dat je in een hotel slaapt en praktisch het Intermittent Living Concept eigen gaat maken. Voeding en overnachting zijn natuurlijk inbegrepen bij de prijs. Tevens worden er bloedmonsters genomen om de effecten van het Intermittent Living Concept bij jezelf te meten. Schrijf je in voor de opleiding die het beste bij je past.

Loading...
Activiteiten
 • Intermittent hypoxia
 • Intermittent hypercapnia
 • Exposure to cold
 • Intermittent fasting
 • Intermittent hydration
 • Varied diet + Fermented diet
 • Training of the human origin
 • Exposure to heat (sauna)
 • Mindfullness
 • Deep learning
We will teach you how to apply these strategies in the day-to-day life in an easy way.

It is a question of regaining control over our physical and mental health.

Veelgestelde vragen

Curriculum en praktische informatie

Curriculum Locaties, data, prijzen en inschrijven

International Institute for Intermittent Living

Het International Institute for Intermittent Living (en clinical PNI) heeft een franchise model ontwikkeld gebaseerd op het gebruik van hormetische prikkels.

Meer informatie over het instituut en het franchise model
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker