Methyleringsroutes, SARS-CoV-2-longinfiltratie epigenetica
Wetenschap

Methyleringsroutes en SARS-CoV-2-longinfiltratie en celmembraan-virusfusie zijn beide onderhevig aan epigenetica

Onderstaand artikel van Leo werd op 26 mei jongstleden gepubliceerd op Frontiers in Cellular and Infection Biology. Je leest hier de inleiding, het volledige (Engelstalige) artikel is te lezen via de link onderaan.

Loading...

De recente pandemische SARS-CoV-2-uitbraak treft allerlei individuen wereldwijd. De gevolgen van de pandemie voor de gezondheid, de samenleving en de economie zijn dramatisch en vaccins of specifieke behandelingsopties zijn nog niet beschikbaar.

Epigenetische interventies die DNA-methylatie beïnvloeden, kunnen mogelijk worden aangewezen als primaire en/of secundaire preventieve opties tegen besmetting met SARS-CoV-2.

De enige beschikbare benaderingen die we momenteel hebben om de epidemie te stoppen, zijn die van klassieke epidemische bestrijding; zoals het isoleren van gevallen, het opsporen van contacten en quarantaine, fysieke afstand en hygiënemaatregelen. Het is daarom essentieel om verdere preventieve maatregelen en mogelijke interventies te vinden die het aantal geïnfecteerde personen kunnen vertragen en de ernst van de ziekte kunnen verminderen wanneer ze worden getroffen door SARS-CoV-2.

Epigenetica

Het lijkt erop dat epigenetische mechanismen een belangrijk onderdeel zijn van de pathofysiologie en de ernst van COVID-19. Deze mechanismen zijn geïdentificeerd bij SARS-CoV-2, maar ook bij andere virale infecties. Als en wanneer deze mechanismen worden bevestigd, zouden epigenetische interventies die DNA-methylatie beïnvloeden, kunnen worden aangewezen als primaire en/of secundaire preventieve opties.

Inleiding

Op de dag dat ik klaar was met het schrijven van dit paper waren meer dan 4 miljoen mensen wereldwijd besmet door het ernstige acute respiratoire syndroom dat het coronavirus COVID19 veroorzaakte (SARS-CoV-2). SARS-CoV-2 is zeer besmettelijk en het werkelijke sterftecijfer is ~7% (Ferretti et al., 2020). De enige benaderingen die we momenteel hebben om de epidemie te stoppen, zijn die van klassieke epidemische bestrijding, zoals het isoleren van gevallen [...]

De hele (Engelstalige) publicatie inclusief wetenschappelijke bronnen lezen? Ga naar:


Deel dit artikel


Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker