Covid-19: van de foto naar de film
Wetenschap

Covid-19: van de foto naar de film

Onderstaand artikel van Leo is in juni 2021 gepubliceerd in Orthofyto. Je leest hier de inleiding, het volledige artikel is als pdf aan te schaffen en te downloaden via de website van Orthofyto (link onderaan deze pagina).

Loading...

Symptomatische interventies zijn meestal slechts anti-inflammatoir maar leiden niet tot de oplossing. ‘Filmgeneeskunde’ geeft de mogelijkheid om niet alleen de oorzaken van en de gevoeligheid voor een bepaald ziektebeeld in kaart te brengen, het maakt ook de ontwikkeling mogelijk van interventies gebaseerd op de werkingsmechanismen die uiteindelijk leiden tot dat ziektebeeld. De foto’s of stills zijn de losse inzichten; samen vormen ze de film die het verband en verloop laat zien.

Het virus heeft een preferentie voor infiltratie in alle celtypen met weinig of geen mitochondriën.

De symptomatische behandeling van CCS, het Chronisch Covid Syndroom, met anticoagulantia, bèta-blokkers en ontstekingsremmers kan op korte termijn verlichting brengen, maar heeft waarschijnlijk geen blijvend resultaat. Begrip van de universele mechanismen die praktisch alle symptomen van Covid-19 met elkaar verbinden, biedt therapeutische aangrijppunten vanuit psychoneuroimmunologisch perspectief.

De chronificatie (chronisch worden) van Covid-19 verloopt via een aantal stappen, verbonden door drie universele mechanismen: chronisch tekort aan zuurstof, oxidatieve schade en overproductie van cytokinen door het aangeboren immuunsysteem. Het opbouwen van weerstand vraagt om een integrale therapie, gebaseerd op deze drie universele mechanismen. Alle stappen van ‘de film’ zijn te behandelen via lifestyle geneeskunde, samen met natuurlijke interventies, waaronder het gebruik van NAC en eetbare algen.


Deel dit artikel


Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker