Webinar 'Het coronatijdperk'

Webinar 'Het coronatijdperk'

Het verleden, het heden en de toekomst.

Door grondlegger van de kPNI Dr. Leo Pruimboom

Gestreamd in april 2020

Deelname €57 (exclusief 21% btw)

Live deelnemen aan de webinar is niet meer mogelijk, maar je kunt je nog wel registreren om het meteen terug te kijken!

Neemt homo sapiens de uitdaging aan?

“Om eerlijk te zijn: ik denk dat we nooit meer handen moeten schudden”, zei Anthony Fauci, Trumps voornaamste adviseur. “Niet alleen om het coronavirus te voorkomen, maar ook om de gewone griep in de toekomst dramatisch te doen dalen.”

Mogelijk evolueren we inderdaad naar een maatschappij die lichaamscontact schuwt en die elkaar voortaan slechts van veilige afstand durft te begroeten. Een andere maatregel waar we volgens immunologen niet omheen kunnen is het 'dwangmatig handenwassen'.

Door deze doorgedreven infectiepreventie, lockdowns en andere quarantaines, kunnen we misschien het aantal virale infecties beperken, maar staan we morgen voor een tsunami van andere uitdagingen.

Maar hoe doen we dat dan precies?

De repercussies op ons immuunsysteem en onze hersenen zijn gigantisch. Volgens kPNI-grondlegger Leo Pruimboom zijn we evolutionair niet voorbereid op de huidige leefomstandigheden.

Chinees onderzoek -gepubliceerd tijdens de lockdown- wees uit dat meer dan 30% van 50.000 bevraagden aangaf psychisch te lijden aan angst of depressie. Vrouwen, ouderen en twintigers blijken het gevoeligst. Bij de meesten ebben de symptomen weg als het dagelijks leven hervat wordt. Toch is de kans groot dat er -na een virale- ook een méntale pandemie op ons afkomt, zeker in combinatie met de financiële en economische problemen. Volgens Dr. Leo Pruimboom is het noodzakelijk een antwoord te bedenken op de negatieve impact van minder sociaal contact en bewegingsvrijheid op ons welzijn.

De eerste stap in dit antwoord is altijd kennis. We zullen moeten begrijpen hoe de afwezigheid van sociale interactie en skin-to-skin-huidcontact fungeert als een ziekmakende Social Associated Molecular Pattern (s-AMP). Het virus zelf fungeert potentieel als een Pathogen Associated Molecular Pattern (PAMP),maar de emotionele, cognitieve en sociale stressoren in de huidige context dwingen homo sapiens om zich opnieuw uit te vinden.

We zullen onze ‘Health Governor’ in de hersenen, de lichaamseigen minister van gezondheid, moeten informeren over dit veranderde klimaat. We zullen hem/haar bepaalde prikkels moeten aanbieden, opdat er efficiënt en creatief op kan geanticipeerd worden.

Inschrijven

Dit webinar gaat over jou, draait om jou en geeft jou de mogelijkheid om te leren van een tijdperk wat voor onze generatie uniek is. Door grondlegger van de kPNI Dr. Leo Pruimboom. De kosten zijn €57 (exclusief btw).

Dit webinar biedt je hersenen een perspectief om de actuele chaos om te buigen naar een glasheldere, nieuwe, boeiende toekomst.

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil. Dr. Leo Pruimboom - Grondlegger van de kPNI
Loading...

Homo Sapiens zal nooit meer dezelfde zijn

Vanaf nu heeft onze generatie een ander plan in het centrum van de gezondheids-gouverneur, oftewel de hersenen.

Januari 2002; de wereld schrikt op van een onbekende epidemie in China verantwoordelijk voor acute longproblemen.

Januari 2012; opnieuw wordt in China, en daarna in Saudi-Arabië een nieuwe ziekte actief met een waanzinnig aantal doden per aantal geïnfecteerden.

En toen werd het 2019 en 2020; de hele wereld ligt plat door een virus wat zo geëvolueerd is, dat het niet een epidemie heeft uitgelokt maar een pandemie.

De toekomst is anders omdat wij anders gaan zijn. Wat gebeurt er in de toekomst met de planten, de andere dieren en met ons? Zal dit invloed hebben op de keuze van onze politici? Zullen we andere ziekte-gevoeligheid ontwikkelen? Zullen we elkaar een hand blijven geven? En hoe staat het zometeen met het CO2-gehalte? Wie doet zometeen mee in de economische race?

Dit webinar gaat over jou, draait om jou en geeft je de mogelijkheid om te leren van een tijdperk dat voor onze generatie uniek is.

Ik zie je graag 28 april, tot dan!

Dr. Leo Pruimboom

Inschrijven

Dit webinar gaat over jou, draait om jou en geeft jou de mogelijkheid om te leren van een tijdperk wat voor onze generatie uniek is. Door grondlegger van de kPNI Dr. Leo Pruimboom. De kosten zijn €57 (exclusief btw).

Homo Sapiens zal nooit meer dezelfde zijn.

Organisatie

Loading...
Loading...
  • PNI Europe
  • KPNI-Belgium
  • KPNI-Akademie Duitsland
  • Centro Cuidarte
  • KPNI Argentinië
  • KPNI Brazilië
  • KPNI Turkije
  • KPNI Mexico
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Gratis Webinar

De beste sporter(s) nog beter maken

Loading...
Ontdek hoe je het Emotional Motor System (EMS) van je lichaam inzet om tot betere prestaties te komen.

Het EMS zorgt voor remming, want we zijn geremde organismes; we zijn geremd in alles. In de groei, in het gebruik van onze spieren, in het gebruik van de nieren. Die remming is er zodat je reserves houdt. Wat nu als je die reserves wil aanspreken, om tot betere prestaties te komen? We moeten leren om het EMS te gebruiken op de momenten dat we het nodig hebben. Dat kan je trainen, via externe en via interne prikkels. En dát is de manier waarop je de beste nóg beter kan maken.

Op 18 mei, tijdens de 1 uur durende gratis webinar vertellen Dr. Leo Pruimboom, Wouter Vanhuysse en Thomas Dhavé hoe je kPNI kan inzetten om betere (sport)resultaten te bereiken.

- 18 mei van 20.30 tot 21:30 uur
- gratis webinar (via Zoom)
- terugkijklink alleen voor deelnemers

Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker