PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie

Nicolai Loboda

Na enkele jaren in de reddingsdienst besloot ik fysiotherapie te gaan studeren. Na mijn studie heb ik verschillende bijscholingscursussen gevolgd op verschillende gebieden: sportfysiotherapie, sportosteopathie, FDM, droge punctie, triggerpoint therapie, diverse manuele therapeutische concepten, tikken, enz.

Mijn probleem bleef dat ik noch met al deze gespecialiseerde kennis, noch in de verzorging van mijn sporters, noch in de behandeling van andere complexe patiënten, mijn vragen bleef beantwoorden. Hoe werkt deze techniek echt, maar waarom werkt deze techniek slechts af en toe? Waar is de verantwoordelijkheid van de patiënten? Waarom kan ik soms vooraf zien dat mijn ingreep niet zal werken, ook al voer ik de techniek op de juiste wijze uit en dat deze uitstekend werkte bij de andere patiënt die "dezelfde" symptomen had? Mijn succespercentage is niet toegenomen ondanks al mijn inspanningen.

Welke invloeden heb ik niet in aanmerking genomen? Wat heb ik over het hoofd gezien? Of wat is het, wat ik gewoon niet wist?

Daarom heb ik in eerste instantie besloten om een opleiding tot voedingsdeskundige te volgen, zodat ik in de toekomst ook voedingsinvloeden kan opnemen. Soms ging ik verder dan voorheen. Maar de invloeden van stress, innerlijke houding, opvoeding, leeftijd, geslacht, persoonlijkheid, context, levensstijl, gezinssituatie, bewegingsgedrag, geloofsovertuigingen, immuunfactoren, invloed van orgaansystemen, pijnervaring, etc konden nog niet in aanmerking worden genomen.

Dus kwam ik eindelijk in aanraking met Klinische psychoneuroimmunologie (kPNI).

Het PNI is een wetenschap die, naar mijn mening, tot doel heeft de werkelijke oorzaak van de problemen te achterhalen, evenals de individuele manier waarop een patiënt het heeft opgenomen, zodat het bespreekbaar en behandelbaar is. Het maakt niet uit op welk niveau het probleem zich voordoet.

Er zijn geen grenzen aan het zoeken naar oorzaken. Het rekening houden met de individualiteit van de patiënt is een voorwaarde voor de ontwikkeling van behandelingsstrategieën. En een succesvolle samenwerking kan alleen tot stand komen als de echte oorzaak is gevonden en de volgende stappen zijn verduidelijkt. Er is een duidelijke taakverdeling en een bewustzijn van de redenen. Het kPNI heeft mijn bewustzijn en kennis van de complexiteit van de mens verbreed, mijn succespercentage verbeterd, maar het heeft me toch laten zien dat er steeds meer dingen zijn die ik niet weet. De weg naar genezing is alleen te vinden in de patiënt. De kennis die het kPNI mij heeft gegeven is echter van onschatbare waarde.

Omdat, zoals Louis Pasteur zei, "het toeval alleen de voorbereide geest vindt".

Om deze aanpak in het dagelijks leven te kunnen volgen, heb ik in Bern een gezondheidscentrum opgericht. Ons team, bestaande uit tien verschillende vakgebieden, heeft zich ten doel gesteld om tegen alle verwachtingen in een echte interdisciplinariteit te bereiken, geschikt voor dagelijks gebruik en betaalbaar.

Daarnaast geef ik al enkele jaren les in wondgenezing, bindweefsel, pijn en sport- en PNI-modules voor PNI Europe.

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Nieuwe 2-daagse opleiding

PNI & Sport

Loading...
Over succesvol zijn met zowel individuele als teamsporters. Blessurepreventie/behandeling en psycho-neuro-endocrino-socio-metabolo-immunologische factoren in de diepte en in de breedte.

Wist u dat er een topsport-microbioom bestaat? Wist u dat de hersenen maar twee opdrachten tegelijk kan uitvoeren tijdens een wedstrijd? Kom naar deze nieuwe 2-daagse opleiding Sport & PNI.

- 4 & 5 oktober 2021
- Antwerpen, België of via livestream.
- Door Dr. Leo Pruimboom

Gratis Webinar

De beste sporter(s) nog beter maken

Loading...
Ontdek hoe je het Emotional Motor System (EMS) van je lichaam inzet om tot betere prestaties te komen.

Het EMS zorgt voor remming, want we zijn geremde organismes; we zijn geremd in alles. In de groei, in het gebruik van onze spieren, in het gebruik van de nieren. Die remming is er zodat je reserves houdt. Wat nu als je die reserves wil aanspreken, om tot betere prestaties te komen? We moeten leren om het EMS te gebruiken op de momenten dat we het nodig hebben. Dat kan je trainen, via externe en via interne prikkels. En dát is de manier waarop je de beste nóg beter kan maken.

Op 18 mei, tijdens de 1 uur durende gratis webinar vertellen Dr. Leo Pruimboom, Wouter Vanhuysse en Thomas Dhavé hoe je kPNI kan inzetten om betere (sport)resultaten te bereiken.

- 18 mei van 20.30 tot 21:30 uur
- gratis webinar (via Zoom)
- terugkijklink alleen voor deelnemers

Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker