PNI Europe | founders van Klinische Psychoneuroimmunologie

Michel van Oosten

Reeds tijdens mijn kindertijd (overladen met distress) ontdekte ik de observator in mij.

Dwalend tussen mijn observaties en ervaringen leerde ik veel over het (en mijn) menselijk gedrag. Niemand is te definiëren op één manier.

De complexe en mysterieuze interacties van onze genen met de natuur, (op)voeding, (sociale) omgeving, context, psychologische paden, de druk van de maatschappij en economie tonen de nood aan een ‘algemeen gezond verstand’ (noem het wijsheid).

Er is altijd ‘wetenschap’ geweest. Wetenschap is eveneens relatief. Ik houd vooral van ‘ervaringsdeskundigheid’ ( ik ben anders opgeleid - ik werkte in en voor theater en als CEO voor een internationaal bedrijf tot 2001 - altijd in de weer met organisatiesensitiviteit, ergonomie, (psychisch) welzijn, ethiek, (sociale) ecologie, ...).

Als actuele kennis wetenschappelijk verklaart wat we als ervaringsdeskundige al weten (ik word euforisch :)), dan komt voor mij hier PNI in beeld. PNI legt niet alleen interdisciplinair uit maar verzamelt vooral internationaal onderzoek om nog meer te integreren.

Ik was en ben een (mentale) coach. In mijn praktijk in Antwerpen ben ik me continu bewust van de haast ondefinieerbare oorsprong van een zogenaamd probleem (pathologie). Ik vind het uiterst belangrijk dat ‘patiënten’ hun (misschien tijdelijke) gulden middenweg (individuele wijsheid) vinden door hen de complexe strategieën waardoor ze lijden uit te leggen - in mensentaal - en de mogelijkheden te bespreken die hun ‘weg’ kunnen veranderen.

De waarheid ligt in wat we (nog) niet weten. Wijsheid is dus bescheiden en net daarom een uiterst geschikt protocol. Een remedie evolueert met het begrip van (de urgentie van) verandering. PNI is niet de waarheid. PNI is de mogelijke verandering en ik coach.

Trefwoorden: stressreductie, sociaal gedrag, angst, meditatie, (sociaal) bewustzijn, aanraking, empathie, humor, relativisme.

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Met slechts een beperkt aantal plekken, dus schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker