PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie

Frits Muskiet

Ik ben geboren op Curaçao (voormalige Nederlandse Antillen). Na de middelbare school ben ik naar Nederland gegaan om Chemie te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik studeerde in 1974 af in de biochemie en promoveerde in 1979 in de wiskunde en natuurkunde, waarbij ik een proefschrift verdedigde over catecholamineproducerende tumoren (metabolieten). Ik specialiseerde me in 1975 als klinisch chemicus in het Universitair Ziekenhuis Groningen en schreef me in 1980 in in het Nederlandse register van Klinische Chemici. Sindsdien heb ik een vaste functie bekleed tot mijn officiële pensionering in april 2015, als klinisch chemicus bij het huidige Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met activiteiten op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. In 1995 werd ik hoogleraar aan de faculteit Farmacie in Groningen en in 2000 werd ik benoemd tot hoogleraar Fysiopathologie en Klinisch Chemische Analyse aan de faculteit Wiskunde en Natuurkunde en universitair hoofddocent aan de faculteit Medische Wetenschappen. Op dit moment heb ik geen aanstelling bij het UMCG en blijf ik werken in onderzoek en onderwijs. Ik heb een brede interesse in onderzoek. Mijn huidige activiteiten richten zich op het gebied van voeding (essentiële vetzuren, vitaminen), atherosclerose (lipiden, hyperhomocysteïnemie), hemoglobinopathie/thalassemie (sikkelcelanemie), verloskunde/perinatologie (pre-eclampsie, voeding voor moeders en pasgeborenen), psychiatrie (autisme, schizofrenie, depressie), evolutionaire geneeskunde en evidence-based laboratoriumgeneeskunde. Tot nu toe ben ik (mede)adviseur geweest van 32 promovendi en (mede)auteur van meer dan 280 geregistreerde PubMed publicaties. Ik ben erg blij dat ik mijn kennis voor PNI Europe kan onderwijzen in de module Evolutionaire Geneeskunde.

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Bel mij terug

Boeken als spreker