PNI Europe | grondleggers klinische psychoneuroimmunologie

Frits Muskiet

Ik ben geboren op Curaçao (voormalige Nederlandse Antillen). Na de middelbare school ben ik naar Nederland gegaan om Chemie te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik studeerde in 1974 af in de biochemie en promoveerde in 1979 in de wiskunde en natuurkunde, waarbij ik een proefschrift verdedigde over catecholamineproducerende tumoren (metabolieten). Ik specialiseerde me in 1975 als klinisch chemicus in het Universitair Ziekenhuis Groningen en schreef me in 1980 in in het Nederlandse register van Klinische Chemici. Sindsdien heb ik een vaste functie bekleed tot mijn officiële pensionering in april 2015, als klinisch chemicus bij het huidige Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met activiteiten op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. In 1995 werd ik hoogleraar aan de faculteit Farmacie in Groningen en in 2000 werd ik benoemd tot hoogleraar Fysiopathologie en Klinisch Chemische Analyse aan de faculteit Wiskunde en Natuurkunde en universitair hoofddocent aan de faculteit Medische Wetenschappen. Op dit moment heb ik geen aanstelling bij het UMCG en blijf ik werken in onderzoek en onderwijs. Ik heb een brede interesse in onderzoek. Mijn huidige activiteiten richten zich op het gebied van voeding (essentiële vetzuren, vitaminen), atherosclerose (lipiden, hyperhomocysteïnemie), hemoglobinopathie/thalassemie (sikkelcelanemie), verloskunde/perinatologie (pre-eclampsie, voeding voor moeders en pasgeborenen), psychiatrie (autisme, schizofrenie, depressie), evolutionaire geneeskunde en evidence-based laboratoriumgeneeskunde. Tot nu toe ben ik (mede)adviseur geweest van 32 promovendi en (mede)auteur van meer dan 280 geregistreerde PubMed publicaties. Ik ben erg blij dat ik mijn kennis voor PNI Europe kan onderwijzen in de module Evolutionaire Geneeskunde.

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Met slechts een beperkt aantal plekken, dus schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker