kPNI en Sport
Populair

kPNI & Sport

Carlos Rexach had twee minuten nodig om aan het bestuur van FC Barcelona te vertellen dat hij een genie van 12 jaar had gevonden. Toen het bestuur dit mannetje (letterlijk kleine mannetje) zag begonnen ze te lachen. "Hij komt niet eens boven de tafel uit! Dat wordt niks." Vandaag de dag kennen we dat kleine mannetje als Leo Messi, één van de beste voetballers aller tijden.

Justin Henin, weet u nog, dat kleine meisje dat nummer 1 van de wereld werd in het damestennis en ook nog eens mager was is meerdere keren tot sportvrouw van het jaar is verkozen in België. Zij speelde tegen de Williams zusters (vooral Serena was twee keer zo zwaar), tegen de krachtige Russische dames en won 50 WTA titels, 7 Grand Slams en dat alles omdat ze zo klein was. Yvonne van Gennip was 30 jaar geleden de beste schaatster ter wereld. De Yvonne die precies dertig jaar geleden een ongeëvenaarde prestatie leverde tijdens de Olympische Winterspelen in het Canadese Calgary. Drie gouden medailles won ze, op alle afstanden die ze reed: de 1500, 3000 en 5000 meter. Totaal onverwacht, ook voor haarzelf, omdat ze vanwege een voetblessure een maand voor de Spelen nog in het gips zat.

Loading...
Wat vertelt dit ons precies?

Misschien zijn al deze verhalen gebaseerd op een heel simpel fenomeen. Als je namelijk alleen een weegschaal hebt zal je nooit de lengte van iemand kunnen meten. Hetzelfde geldt voor het hebben van een bril; ben je doof dan ga je daardoor niet beter horen. Paula Badosa is een Spaanse tennister; heeft tot voor kort weinig bereikt en krijgt dit jaar ineens een opleving. Staat in alle kranten van Spanje dat ze nu gelukkig is. De kranten vragen natuurlijk hoe dat komt. Ach zegt ze voor de vuist weg: "Ik heb mijn voeding verandert, mijn bioritme aangepast, ik doe mindfulness, heb met mijn ouders gesproken, heb een nieuwe tennistrainer die aardig is, train anders met mijn conditietrainer, neem meer tijd voor hobbies, heb een andere vriend, maar meer is het niet".

En natuurlijk vragen de journalisten dan "Is de voeding het dan geweest?". Tja in 2021 zijn we nog steeds tunnelkijkers. Zullen we daar voor altijd verandering in brengen? Kom dan naar de totaal vernieuwde opleiding kPNI (Klinische Psycho-Neuro-Endocrino-Socio-Evolutiono-Organisatio-Genetico-Familio-Individuo-Nutriono-Slapo-Immunologie).

Meer informatie over de opleiding kPNI


Deel dit artikel


Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Nieuwe 2-daagse opleiding

PNI & Sport

Loading...
Over succesvol zijn met zowel individuele als teamsporters. Blessurepreventie/behandeling en psycho-neuro-endocrino-socio-metabolo-immunologische factoren in de diepte en in de breedte.

Wist u dat er een topsport-microbioom bestaat? Wist u dat de hersenen maar twee opdrachten tegelijk kan uitvoeren tijdens een wedstrijd? Kom naar deze nieuwe 2-daagse opleiding Sport & PNI.

- 4 & 5 oktober 2021
- Antwerpen, België of via livestream.
- Door Dr. Leo Pruimboom

Gratis Webinar

De beste sporter(s) nog beter maken

Loading...
Ontdek hoe je het Emotional Motor System (EMS) van je lichaam inzet om tot betere prestaties te komen.

Het EMS zorgt voor remming, want we zijn geremde organismes; we zijn geremd in alles. In de groei, in het gebruik van onze spieren, in het gebruik van de nieren. Die remming is er zodat je reserves houdt. Wat nu als je die reserves wil aanspreken, om tot betere prestaties te komen? We moeten leren om het EMS te gebruiken op de momenten dat we het nodig hebben. Dat kan je trainen, via externe en via interne prikkels. En dát is de manier waarop je de beste nóg beter kan maken.

Op 18 mei, tijdens de 1 uur durende gratis webinar vertellen Dr. Leo Pruimboom, Wouter Vanhuysse en Thomas Dhavé hoe je kPNI kan inzetten om betere (sport)resultaten te bereiken.

- 18 mei van 20.30 tot 21:30 uur
- gratis webinar (via Zoom)
- terugkijklink alleen voor deelnemers

Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker