PNI Europe | Blog | Optimisme bij PNI Europe
Blog

Optimisme bij PNI Europe

Twee maanden geleden zijn Natura Foundation en Leo Pruimboom uit elkaar gegaan om klinische PNI op een hoger plan te kunnen brengen. Absolute dedicatie was en is een noodzaak om deze prachtige wetenschap op het niveau te houden en nog verder te brengen.

Loading...

Nu kan PNI Europe, samen met haar nationale partners uit Spanje, Duitsland, België, Argentinië, Turkije en binnen een jaar Engeland zich 100% richten op zaken zoals academische erkenning, nog meer evidence based medicine en het verder slaan van een brug tussen de conventionele en complementaire geneeskunde. Als founders van klinische PNI en het Intermittent Living concept zijn wij optimaal geactualiseerd en innovatie is een van onze belangrijkste drijfveren.

Optimisme

De eerste grote stap op weg naar nog meer erkenning is de nieuwe website en de filosofie die op onze site centraal gaat staan; optimisme. Zoals u waarschijnlijk wel weet hebben steeds meer mensen last van een syndroom dat met globalisatie te maken heeft. Een syndroom gebaseerd op een continue stroom van negatieve en vaak dramatische informatie. Kranten, de televisie en het nieuws op de radio doen alleen maar verslag van drama’s, tsunamis, oorlogen, enz.. Dit pessimisme is daarna ook terug te vinden op het gebied van politiek, economie, cultuur en interactief gedrag tussen mensen. Hoe is het bijvoorbeeld mogelijk dat in een zo’n welvarend continent als Europa zoveel extreem denkende mensen met xenofobie leven. Wat u misschien niet weet is dat dit pessimisme veroorzaakt wordt door factoren die beïnvloedbaar zijn.

'Behavioral immune system'

Randy Thornhill, Corey Fincher, Damian Murray and Mark Schaller zijn wetenschappers uit verschillende disciplines die duidelijk aangeven dat dit gedrag wordt veroorzaakt door het zogenaamde "behavioral immune system". Dit deel van het immuunsysteem heeft een heel sterke invloed op de manier waarop onze hersenen functioneren. Steeds meer bewijs wordt geleverd voor de zogenaamde ‘germ theory of democracy and dictatorship’ en dit bewijs begint disciplines zoals psychologie, antropologie en evolutionaire geneeskunde warm te maken voor een gedachtenshift.

Het 'behavioral immune system' heeft een heel sterke invloed op de manier waarop onze hersenen functioneren.
Wij van PNI Europe gaan nog een stap verder

The germ theory stelt dat vooral de mogelijke aanwezigheid van pathogenen als hoofdoorzaak voor verlies van gedrags-flexibiliteit moet worden beschouwd. Deze stelling is zeker te verdedigen met betrekking tot landen zoals Noord-Korea of Sudan. Het verklaart echter niet waarom landen zoals Italië, Polen en andere landen uit het vroegere Oostblok neigen tot extreem politiek gedrag.

Twee andere grote wetenschappers, Paul Zak en Martin Nowak, geven een nieuwe verklaring voor ons huidig, vaak rigide, extreem gedrag; milieu- en luchtvervuiling en de aanwezigheid van oneindig veel toxische nanodeeltjes in voeding en water. De impact van 'hormoonachtige substanties' zoals de meeste pesticiden en insecticiden is zo groot dat ze de hersenen zelfs neuroanatomisch kunnen veranderen.

Neofobie, angst voor het nieuwe of onbekende

Het blijkt dat 'vervuilde' mensen zich zwakker en kwetsbaarder voelen en dat daardoor hun gedrag veel meer neofobisch wordt. Neofobie betekent “angst voor het nieuwe of onbekende’ en neofobie is de basis voor de ontwikkeling van discriminatie. Vervuiling is een zeer actueel topic; de oceanen zitten vol met plastic en de Europese Commissie heeft toch maar weer besloten om een aantal pesticiden, die eigenlijk verboden wilden worden, toe te laten in de landbouw.

Het blijkt dat 'vervuilde' mensen zich zwakker en kwetsbaarder voelen en dat daardoor hun gedrag veel meer neofobisch wordt.
Dit lijkt allemaal negatief maar niets is minder waar

Als al deze factoren daadwerkelijk zo’n grote invloed hebben op ons gedrag dan hebben we dus de mogelijkheid om er wat aan te doen. Ten eerste zullen we alles moeten doen om zelf minder te vervuilen en de natuur niet verder te belasten.

  • We kunnen stoppen met het kopen van voeding verpakt in plastics en zoveel mogelijk biologisch voedsel eten.
  • We kunnen stoppen met printen en op deze manier de natuur verder beschermen.
  • We kunnen initiatieven zoals ocean clean-up ondersteunen en zelf alle plastic recycleren.
  • En last but not least, we kunnen onszelf ontgiften door het gebruik van hormetische prikkels zoals een koude douche, intermittent fasting en andere kortdurende prikkels die onze lever aanzet ons letterlijk te verschonen.

Dus u ziet; we hebben werktuigen/tools tot onze beschikking die ons, onze medemens, de planten en de dieren kunnen helpen om gezonder te worden op zowel lichamelijk als mentaal niveau. Laten we dus alleen nog maar praten over oplossingen en de wereld om ons heen besmetten met een glimlach;

PNI Europe gaat over optimisme en wij willen daar de wereld mee besmetten. Hartelijk welkom bij deze eerste blog.

Laten we dus alleen nog maar praten over oplossingen en de wereld om ons heen besmetten met een glimlach.

Deel dit artikel


Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Gratis Webinar

De beste sporter(s) nog beter maken

Loading...
Ontdek hoe je het Emotional Motor System (EMS) van je lichaam inzet om tot betere prestaties te komen.

Het EMS zorgt voor remming, want we zijn geremde organismes; we zijn geremd in alles. In de groei, in het gebruik van onze spieren, in het gebruik van de nieren. Die remming is er zodat je reserves houdt. Wat nu als je die reserves wil aanspreken, om tot betere prestaties te komen? We moeten leren om het EMS te gebruiken op de momenten dat we het nodig hebben. Dat kan je trainen, via externe en via interne prikkels. En dát is de manier waarop je de beste nóg beter kan maken.

Op 18 mei, tijdens de 1 uur durende gratis webinar vertellen Dr. Leo Pruimboom, Wouter Vanhuysse en Thomas Dhavé hoe je kPNI kan inzetten om betere (sport)resultaten te bereiken.

- 18 mei van 20.30 tot 21:30 uur
- gratis webinar (via Zoom)
- terugkijklink alleen voor deelnemers

Videolezingen: The Human Microbiome

De video's zijn alleen per stuk te bestellen en af te rekenen. Maak hieronder je keuze.

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *

Last minute beschikbaarheid voor Intermittent Living

Breng met Leo een hele week door in Gorbea Natural Park, Spanje en leef volgens de filosofie van Intermittent Living.

Er zijn nog twee plekken beschikbaar gekomen, dus wil je deze 'life changing ervaring' niet missen schrijf je nú in!

Loading...
Hotel Etxegana, Gorbea Natural Park in Spanje

Wegen Leo Pruimboom en Natura Foundation scheiden zich.

Nieuws - 1 september 2019

Hallo alle studenten, ex-studenten en toekomstige studenten,

Jullie weten allemaal waarschijnlijk al dat ik me gescheiden heb van Natura Foundation. Dat is in super goede stijl gedaan met maar 1 doel; de PNI de aandacht geven die het verdient. We gaan verder met groeien en nog meer evidence based worden. Onze wetenschappelijke commissie is zeer krachtig en dat heeft zijn weerslag op nog meer kwaliteit. Tot gauw bij een nieuwe cursus, een nascholing of als Intermittent Living Coach.

Leo Pruimboom

Maak kans!

Op een gratis plaats binnen de opleiding tot Intermittent Living Coach!

Bij inschrijving voor kPNI 1 of kPNI 2 ding je, via een loting door een onafhankelijke instelling, mee naar een gratis plaats voor de opleiding Intermittent Living Coach.

De opleiding wordt geheel intern verzorgd. Dit betekent dat de opleiding plaatsvindt in een hotel en dat je zowel theoretisch als praktisch een echte Intermittent Living coach wordt.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor de opleiding kPNI!

Meer informatie over de opleidingen

Let op: één gratis deelnemer per Intermittent Living Coach opleiding in België of Nederland.

Locaties en data

Lopende opleiding PNI Plus Master

Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
www.woudschoten.nl

Data
Module 4: 2, 3 & 4 sep 2019
Module 5: 7, 8 & 9 okt 2019
Module 6: 16, 17 & 18 dec 2019

--

Locatie
Mauritz Grand Café | Restaurant, Hotel, Salon
Landpoortstraat 24
4797 AN Willemstad
www.mauritzwillemstad.nl

Datum
Module 6: 17, 18 & 19 sep 2019

Bel mij terug

Vragen?

Leo belt je met plezier terug.
Privacyvoorwaarden *

Boeken als spreker